Dit is een nieuwe pagina.

DAI ( Dog Assistent Interventions) ofwel (korte omschrijving) de hond assisteert je bij de interventies (denk hierbij aan een voorleeshond op school, of bezoekhond in een bejaardentehuis).

Niet iedere hond is  geschikt, daarom heb ik de PADA (Personality Assessment  for Domestic Animals) af laten nemen bij Dakar om zo te kijken of hij geschikt is voor verdere training. Dakar slaagde voor deze test waarna ik met hem de opleiding DAI basis gevolgd heb.  

Tijdens deze opleiding leer je op een verantwoordelijke/hygiënische manier samenwerken met je hond tijdens de interventies, en wordt je echt een team samen met je hond. Je leert hier niet alleen maar kijken naar je hond maar ook veel over jezelf. 

Voor meer informatie hierover: Dai academy

Dakar is een rustige stabiele reu, richting mensen wat afwachtend maar wel nieuwsgierig. Heeft hij eenmaal kennisgemaakt met iemand dan wil hij ook wel worden gekriebeld op zijn billen.

Dakar is geen grote knuffelhond waardoor ik onze werkzaamheden hierop ook moet aanpassen. Opdrachten doen voor iemand vindt hij daarentegen wel het einde, daarom ben ik ook met de "Do as I Do" methode gaan aanleren, zodat wij hier in de toekomst gebruik van kunnen maken. Want zeg nou zelf; als je iets voordoet en je hond doet je na, dan is dat onwijs leuk.

Verder is Dakar geduldig en kan hij zichzelf op de laatste plaats zetten en wil “alles” voor mij doen om mij te “pleasen”. Mijn taak is daarom dat ik dit in mijn achterhoofd houd en hem dan ook in bescherming moet nemen. Dakar geeft (met signalen) duidelijk aan wanneer hij iets leuk,spannend of niet leuk vindt. Op deze signalen moet ik goed letten.  
E-mailen
Bellen