D'Do as I Do'

De 'Do as I Do' is een aanleermethode welke anders is dan degene die wij kennen in Nederland.

De meeste aanleermethodes zijn individuele leermethodes, zoals het aanleren van een truckje door middel van een clicker. De 'Do as I Do' methode is een sociale leermethode (deze is ontwikkeld door Claudia Fugazza )

De hond leert jou te imiteren, dit moet een handeling zijn die hij precies na kan doen. De hond kan de koelkast niet openen met zijn poten (onze handen) maar wanneer je een touw aan de deur knoopt dan kan je deze wel openen met jouw mond daarna kan de hond jouw handeling wel nadoen. 

Voordat jouw hond begrijpt hoe hij jou kan imiteren, zal je de 1e fase "de basis" aan moeten leren. De basis is belangrijk om secuur aan te leren, de "Do as I Do" methode bestaat uit 3 aanleerfases.

Zie hier een filmpje van een nieuwe oefening aanleren d.m.v. "Do as I Do"  Speelgoed opruimen

Eind 2022 ben ik samen met mijn collegas Mandy en Martina de uitdaging aangegaan om met onze honden in april 2023 het basisexamen te doen om te kijken of we het in ons hebben om de 'Do as I Do' aan onze honden te leren, in april 2023 was het zover en we zijn met alledrie geslaagd!


Wil je het examen zien hoe het eruit ziet als een hond klaar is voor de laatste stap in de 'Do as I Do'? Klik hier voor het filmpje

Ben je nu zelf enthousiast geworden en wil je graag een workshop of training volgen? Klik hier voor de workshopdata en volg mijn facebookpagina voor aankondigingen workshops.

Mocht je meer informatie willen over hoe de workshop eruit ziet en heb je zelf een hondenschool waar je graag op locatie een workshop zou willen organiseren? Neem dan gerust contact met mij op.

Ook mijn collegas geven workshops en trainingen:

Martina : Stip aan de Horizon (website) of (facebookpagina
Mandy: Dai academy (website) of (facebookpagina


 
E-mailen
Bellen